A transzgenerációs elakadások életünk sok területére hatással lehetnek. Okozhatnak például párkapcsolati problémát, ahogy az egy hölgy kliensem esetében is történt, aki hozzájárult, hogy neve megváltoztatásával a történetét megosszam.

Párkapcsolati problémák megoldása

Az utóbbi években, amikor fellendült Eszti férjének vállalkozása, és ezáltal anyagi körülményeik jelentősen javultak, a korábban boldog párkapcsolatuk megromlott. Eszti azt vette észre, hogy ahelyett, hogy örülne a kényelmesebb és teljesebb életnek, egyre feszültebb és boldogtalanabb lett.

Attól félt, hogy a férje el fogja hagyni őket, s ez egy idő után pánikszerű rettegéssé vált. A férfi kezdte megelégelni a bizalmatlanságot és állandó ellenőrzést, s a veszekedések már szinte mindennapossá váltak. A család szétesése – amitől Eszti annyira félt -már ténylegesen küszöbön volt. S hiába tudta Eszti, hogy viselkedésével ő maga sodorja veszélybe a kapcsolatukat, nem tudott változtatni.

A családállításra kétségbeesetten érkezett, s a csoport tagjaitól félrevonulva, megosztotta velem a fájdalmát és segítséget kért, hogy fény derüljön a rejtelmekre – miért is tart ott a kapcsolata, ahol tart, és mit tehetne a helyzet megváltoztatása érdekében.

Családállítás folyamata

 A családállítás egy misztikus utazás a személyiségünk és a családi erővonalak összefonódó útvesztőjében, ami feltárja a generációk által továbbadott titkos kódokatEzek a kódok gyakran megmagyarázhatatlanul irányítják cselekedeteinket, érzéseinket és reakcióinkat, különösen a gondterhelt élethelyzetekben. 

Ahogy a családi rendszer tagjai helyükre kerülnek a térben, a háttérben meghúzódó viszonyrendszerek, dinamikák és kapcsolatok is láthatóvá válnak. Az állítás fedett, tehát a tagok nem tudják milyen szerepet személyesítenek meg, mégis a mozdulataik és érzéseik által gyorsan feltárul a probléma gyökere, és szembe találjuk magunkat a konfliktus mögött húzódó valódi okokkal.

 Így történt ez Eszti esetében is. A családállítás alkalmával kiderült számára, hogy nagymamájának traumája áll a problémák hátterében. Eszti nem ismerte a nagymamáját, de tudta, hogy fiatal korában tehetős családoknál dolgozott, ahol egy gazdag férfi elcsábította, majd amikor teherbe esett, a férfi eltaszította magától. Eszti tudat alatt azonosult a nagymamával, sorsuk összefonódott, s átvette azt a hitrendszert, hogy a gazdag férfinak ő nem kell.

A problémák gyökerének oldása

Az állítást kérő számára egy ilyen felfedezés nem csak egy figyelemfelkeltő pillanat, hanem egy olyan új nézőpont, ami a változás lehetőségét is magában hordozza. Azzal, hogy felszínre jött az addig ismeretlen meggyőződés, már megkezdődött a gyógyulás folyamata.

Eszti átérezte a nagymama sorsát, fájdalmát, nehézségeit, és tisztelettel elfogadta a traumáját, s ezzel megszabadult az ismétlés tudattalan kényszerétől.

Az állítás után néhány héttel kapott visszajelzésből örömmel értesültem, hogy lenyűgöző változás történt Eszti viselkedésében és ezáltal a házasságában is.

Ez a történet egy tanúbizonyság arra, hogy az életet jobban is élhetjük, és mindig van lehetőség a változásra.

Gyere el te is a következő alkalomra, hogy megtapasztald a családállítás lenyűgöző hatásait! Kattints ide a jelentkezéshez!