Néha életünk látszólag megmagyarázhatatlan problémáit nem a saját élettörténetünk traumái, hanem a családi múltunk mélyén meghúzódó gyógyulatlan sebek okozzák. Ilyenkor jöhet képbe a családállítás, amely képes eltávolítani a múltunk szellemét, hogy szabadabban élhessük az életünket. Vegyük például „Sándor” történetét – aki neve megváltoztatásával -, hozzájárult története megosztásához.

Szabad választás

Sándor már évek óta jól fizető munkakörben tevékenykedett. Megbecsülték és jól kijött a kollégáival, mégis belül úgy érezte, hogy valami más hívja őt. Szíve mélyén vállalkozót látott magában, akit más szenvedély hajtott, mint a jelenlegi munkája. Megszerezte a szükséges képesítésket is, és minden eszközt megvásárolt, ami a vállakozáshoz kellett, de mégsem tudta meghozni a döntést. Valami láthatatlan fal megakadályozta, hogy beteljesítse álmait. Ketrecbe zárva érezte magát, képtelen volt szabadon választani, és nem értette, hogy miért.

Új nézőpont

A családállítás egy olyan új nézőpontot nyújtott számára, amely segített megérteni ezeket a belső konfliktusokat. Sándor figyelme itt fordult a nagyapjára, aki a háború alatt fogságba esett és csak évekkel a béke beköszöntét követően szabadult ki.

Ez a családi történet mélyen megérintette Sándort. Bár tudott a nagyapja szenvedéseiről, csak most érezte át igazán a traumát, amin keresztülment. Megértette, milyen kihívásokkal szembesült, és tisztelettel adózott a nagyapja emlékének.

Sándor anélkül, hogy tudott volna róla, azonosult nagyapja sorsával, és ugyanazt a bezártság érzést hozta létre saját életében, amelyet a nagyapa is megtapasztalt. Azonban míg a nagyapja fizikailag volt bezárva, Sándor „csak” a saját maga által épített belső börtönben vergődött. Miután a tudattalan kapcsolat a felszínre került, Sándor el tudott szakadni a családi történettől, és képes volt a saját életét kézbe venni.

Három hónappal később hírt kaptam Sándortól. Elindította a vállalkozását, és olyan lelkesedést és energiát érzett magában, amit utoljára húsz éves korában tapasztalt.

Nemzetközi tapasztalatok is bizonyítják, hogy a családállítás hihetetlenül hatékony módszer, amely lehetővé teszi, hogy más szemszögből nézzünk az életünkben felmerülő kihívásokra, kapcsolati konfliktusokra, életút elakadásokra vagy egészségügyi problémákra. A családállítás tükre képes megvilágítani és megoldani a régi sebeket, hogy a jövőben szabadon és kiteljesedve élhessünk.

Gyere el te is és tapasztald meg a családállítás felszabadító hatásait! Kattints ide a jelentkezéshez!