A családállítás segíthet megérteni az örökséget, amit a származási családunkból hoztunk. A család szó sokak számára nem örömöt, összetartozást, boldogságot sugall, hanem rejtett vagy ténylegesen megélt dühöt, fájdalmat, hiányt.

Sokaknak nem jutott felhőtlen, boldog gyermekkor. A sok szenvedést megélt gyermekek felnőtté érve sokszor évekig a szüleiket hibáztatják, és nem tudnak túllépni fájdalmaikon.

A családállítás egyik alaptétele, hogy a legtöbb, amit a szüleinktől kaphattunk, az az életünk.

Ami hiányzott, vagy fájt az pedig az életünk ára. Ám ezt nem elég ésszel elfogadni. Amíg nem tudjuk ennek igazságát mélyen belül is átélni, addig gyökértelenek vagyunk, sodródunk, és nem értjük miért nem tudjuk úgy alakítani az életünket, ahogy szeretnénk. Vagy látszólag jól élünk, de belül ürességet érzünk, s valamit örökké hajszolunk, de a beteljesülést nem érjük el soha, hisz nem is tudjuk pontosan, mi az, ami hiányzik.

Ahhoz, hogy befogadjuk az őseinktől jövő energiát, meg kell békélnünk azzal, amit a szüleink adni tudtak, és el kell gyászolnunk azt, amit nem voltak képesek megadni.

Ez sokszor nehéz és hosszú folyamat, akár évekig is eltarthat. De érdemes elindulni ezen az ösvényen, sőt akár segítséget kérni az úton, mert szabadabb, teljesebb életet élhetünk, ha le tudjuk tenni a neheztelés terhét. A családállítás többek között segíthet egy ilyen folyamatban. Természetesen nem helyettesíti az önmagunkon végzett munkát, csak támogatja. Segítségével ráláthatunk például arra is, hogy a szüleink sorsa miként formálódott. Mi volt az oka annak, hogy nem tudták azt nyújtani, amire szükségünk lett volna.

Lehet, hogy szüleinknek is traumatikus gyermekkoruk volt, vagy tudattalan sorsátvállalás miatt képtelenek voltak megfelelő környezetet biztosítani a gyermekeiknek. A családállítás során megnyíló másik dimenzió és a tudatos elme számára rejtett dinamika felszínre hozása sokaknak segített már megérteni, hogy azt kaptuk a szüleinktől, amit ők adni tudtak. Ezentúl megmutatkoznak mélyebb igazságok is, mint a generációk közötti kötések, az öröklött traumák, egybecsengő sorsok, a családban működő rejtett szabályok, vagy akár a gyermeki szeretetből fakadó sors-átvállalások.

A családállítás azért tud hatékonyan segíteni az elfogadásban is, mert lehetőséget ad kívülről rálátni saját magunkra és az adott helyzetre, miközben egy támogató közösség energiája hozzájárul belső munkánkhoz. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az egész csoporttal meg kell osztani az adott problémát, csak az állításvezetőnek szükséges tudnia, hogy mi a téma.

A szülőkkel kapcsolatos problémákon túl az ősök feldolgozatlan traumái, az őket ért veszteség, a családi titkok is okozhatnak elakadást a leszármazottak életében, amire szintén ráláthatunk a módszer segítségével.

Ha te is szeretnéd jobban megismerni a családodban működő dinamikákat, akkor csatlakozz hozzánk a szombati családállításon.

Itt tudsz jelentkezni a következő családállításra.