Földiné Pék Rita

Life Coach

Segítek, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az életedből!

Üdvözöllek!

Földiné Pék Rita vagyok, life coach, mediátor. Küldetésemnek érzem az emberek segítését a tudatos élet felé vezető úton.

Neked miben segíthetek?

Történetem

Gyerekkoromban korán találkoztam a legnagyobb veszteséggel, amit ember átélhet: egy szeretett családtag halála. Öt év alatt elvesztettem az addig velünk élő nagymamámat, nagypapámat,  majd édesapámat. Mindebből megtanultam, hogy az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, amíg megvannak.

Másik meghatározó élményem a saját család alapítása, amit elég korán kezdtünk el férjemmel. A korai találkozás miatt elég sokat alakítottunk, csiszoltunk egymáson sokszor nem éppen meghitt hangulatban. Többször felvetődött bennem a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy két ember a felszínen időnként nem érti meg egymást, miközben a mélyben szeretik és tisztelik egymást, és együtt akarnak megvalósítani dolgokat?

Három gyermekünk felnevelése közben szintén sok emberi kapcsolatot érintő kérdés felmerült, amire kerestem a választ.

Persze a munkahelyi kapcsolatok is adtak időnként feladatot.

Mindezek inspiráltak arra, hogy egyre többet olvassak, tanuljak az emberi pszichéről, a kapcsolatokról, a tudatos és tudattalan elménkről, a családi mintázatainkról és hasonló témákról.

Minél többet tanultam, egyre jobban érdekelt a téma, és egyre inkább azt vettem észre, hogy jobban érdekel a velem szemben ülő ember, mint a szakmai ügy, amiről közgazdászként beszélek.

Az lett a vágyam, hogy új hivatásomban coachként dolgozhassak.

Most a hozzám fordulóknak segítek megoldani azokat a problémákat, amiket én már sikerrel megoldottam, s támogatom őket abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az életükből.

Értékeim & Hitvallásom

Az emberek szeretete

Szeretem az embereket és nagyon érdekelnek az egyéni sorsok. Hiszem, hogy alapvetően minden ember jónak születik. De néha nehéz megtalálni az utat a szívhez. Ehhez hatalmas türelemre van szükség.

Nyitottság és tudásvágy

Azt vallom, hogy nincs olyan ember, aki mindent tud. Ennek megfelelően folyamatosan igyekszem bővíteni szakmai ismereteimet. Nyitott vagyok az új  módszerek kipróbálására, elsajátítására.

Szakmai alázat

A hozzám forduló ügyfelek érdekeit végig szem előtt tartva igyekszem a tőlem telhető legtöbb segítséget megadni. Mindeközben ügyelek rá, hogy a szakmai kompetencia határaimat ne lépjem túl. 

Önfejlesztés

Úgy gondolom, saját magunk fejlesztése, képzése a legjobb befektetés. Új képességeket elsajátítani egyrészt kihívás, másrészt érdekes kaland. Önmagunk megismerésének és fejlesztésének sosincs vége.

Önismeret

Hiszem, hogy a másik emberhez az út önmagunkon keresztül vezet. Minél jobban ismerem magam, annál inkább megértem és elfogadom a másik ember tetteit, hozzám való viszonyulását.

Empátia

Alapfeltétele a hatékony segítségnek egy másik élőlény lelkiállapotának átérzése. Gyerekkorom óta magas empátiával rendelkezem, de folyamatosan fejlesztem ezt a készséget is.

Hit és bizalom

Hiszem, hogy az ember nagyon sok mindenre képes. De ahhoz, hogy elő tudjuk hozni a bennünk rejlő lehetőségeket, szükséges, hogy legyen valaki, aki bízni tud a sikerünkben. Ha nem hiszek abban, hogy az ügyfelem képes elérni a célját, akkor nem vállalom el a coachingot.  

Végzettségeim

Ne várj tovább! Kezd el járni a saját utad még ma!

Adatkezelési tájékoztató