Szeretnél újra meghitt, boldog órákat együtt tölteni a pároddal?

Eleged van már a sok veszekedésből?

 

Úgy érzed, tenned kellene valamit, de nem tudod mit?

 

Iratkozz fel a „Hogyan kommunikálnak a boldog párok?” című hírlevelemre, amiben használható tippeket adok!

 

Ha gyorsabb segítséget akarsz, kérj egy ingyenes, bevezető coaching ülést!

A statisztikák szerint sok házasság válással végződik. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellene így lennie. Ha időben kérnének és kapnának segítséget a párok, sok válás megelőzhető lenne. 

Párkapcsolati coaching

jó házasságot nem kapja ingyen két ember. jó házasságot fokozatosan kell felépíteni.”  Csőgl János

Sajnos sokan nem ismerik fel időben, hogy a boldog párkapcsolat nem pusztán szerencse, vagy adottság kérdése.  Egy életen át  megértésben, összhangban, szeretetben élni – ez sokak álma, de kevesen tesznek érte. Komoly kihívás kitartani a nehézségek ellenére, tolerálni a különbözőségeket, elfogadni a vélt vagy tényleges gyengeségeket. De érdemes, mert egy boldog házasság rengeteg csodálatos élményt képes nyújtani!

A meghitt együttlétek, kedves beszélgetések, a közös programok és célok mind-mind pozitív érzések forrásai, amik emelik a  boldogságszintet és az egyéni elégedettséget.

Rengeteg kutatási eredmény azt mutatja, hogy a kiegyensúlyozott magánéletben élőknek erősebb az immunrendszerük, tehát kevésbé vannak veszélyeztetve a különböző betegségek negatív hatásaitól.

Komoly kihívásokkal és problémákkal is könnyebben megküzdenek azok az emberek, akik mellett áll egy támogató társ, akire számíthatnak amikor szükségük van rá.

A fentieken túl az is fontos érv a kapcsolat rendbehozása mellett, hogy a gyerekeknek komoly stresszforrás a válás, vagy a sok veszekedés. Ha a szülők szeretik egymást, az a gyerekeknek jó.

 

Milyen problémák esetén segíthet?

Eltávolodás

A rohanós hétköznapokban könnyen belecsúsznak a párok a megszokás csapdájába. Egy idő után csak egymás mellett élnek, de nem együtt. Ebbe nem kell beletörődni! Nagyon jól alkalmazható módszerek léteznek a régi vonzódás felelevenítésére.

Veszekedések

Vannak párok, akik folyton civakodnak és kritizálják egymást. A felszíni viták mögött sokszor mélyebb okok húzódnak meg. Ezeket feltárva és megbeszélve helyre tud állni a béke.

Anyós vagy após probléma

Sokszor előfordul, hogy a pár valamely tagja nem tud igazán leválni a szüleiről, s a szülők valamelyike túl nagy befolyást kap a pár életében. Ez komoly problémákat okozhat a párkapcsolatban. Közösen kell meghatározni a kereteket, és a szülőkkel való érintkezés formáit. 

Gyereknevelési viták

A gyermeknevelés még akkor sem egyszerű, ha a szülők egyformán vélekednek róla. Ám gyakran eltérő értékrenddel rendelkeznek, amit össze kell hangolni a gyermekek harmonikus fejlődésének érdekében.

Pénzügyi problémák

Sok nézeteltérés forrása a párkapcsolatokban a pénzügyek eltérő megközelítése. A pénzkezelési szokások mögött meghúzódó okok feltárásával közelíteni tudjuk az elvárásokat és rendezőthet a helyzet. 

Hűtlenség

Számomra ez a legnehezebb helyzet. Hűtlenség esetén az egyik félnél megrendül az alapvető bizalom, amit először helyre kell állítani, s csak ezután következhet a kapcsolat újraépítése. 

Coaching

Páros coaching

Párkapcsolati probléma esetén szerencsésebb, ha a pár mindkét tagja jelen van a coaching során.

Általában 2 – 2,5 óra szükséges egy coaching üléshez, ha mindkét fél jelen van. 

További részletek

Azt gondolom, hogy egy kapcsolatot nem tud egy ember elrontani. Mindig két emberen múlik a párkapcsolat sikere vagy kudarca.

Ezért nagyon jó, ha mindkét fél jelen van az ülésen, hiszen akkor itt is és otthon is ketten tudnak tenni a változásért.

Másrészt az aktív részvétellel azt üzenik a jelenlévő felek egymásnak, hogy fontos a másik, és mindketten felelősséget vállalnak a kapcsolatért.

5 alkalmas Páros Coaching

Ha elkötelezitek magatokat a folyamat mellett, akkor érdemes több alkalmas „bérletet” venni.

Így kedvezőbb az ár, és nagyobb a motiváció, hogy kitartsatok, amíg valódi változást tapasztaltok.

További részletek

Az elkötelezettség fontos tényező, ezért a kedvezménnyel is igyekszem támogatni, ha a párok elszánják magukat a változás mellett.

A pozitív hozzáállás az egyik legfontosabb tényező, amit a párok hozzá tudnak tenni a siker érdekében a folyamathoz.

A változáshoz időre, türelemre és kitatásra van sükség. Valószínűleg nem 1 nap alatt romlott el a kapcsolat, helyrehozni sem lehet egy óra alatt.

Mediáció díja

Ha egy vitás kérdésben kell mindkét fél számára elfogadható megoldást találni, akkor mediációt javaslok.

Egy  mediációs ülés maximum 3 órán át tart.  De általában 2 – 2,5 óra elég a megegyezéshez.

További részletek

Amennyiben 3 óra alatt nem sikerül megoldani a helyzetet, akkor a felek döntése, hogy egy másik időpont alkalmával folytatódjon-e a mediáció.

A mediációs ülés alkalmával nem foglalkozunk a kapcsolat minőségével. A fókusz a megegyezésen van.

A mediáció sikeres, ha olyan megegyezés születik, ami mindkét fél számára elfogadható. Ha valamelyik félnek nincs megegyezési szándéka, akkor nem mediálható az ügy. 

Ne várj tovább!

Tegyél a kapcsolatodért még ma!

Melyik lehetőséget választod?