Érzelmi intelligenciafejlesztő és személyiségfejlesztő lettem… Hosszú út vezetett idáig, ami nem volt mindig könnyű. Nehéz három év áll mögöttem, ami augusztusban egy komoly vizsgával végződött. Amikor 3 éve jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémia képzésére, még nem tudtam, hogy pontosan mi vár majd rám. Ismeretlen kaland állt előttem, hívogatón, ígéretesen.  Kicsit félelmetes is volt talán, de nagyon izgalmasnak tűnt, belevágtam hát. S most úgy látom, egyik legjobb döntésem volt, hogy jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára. Csodálatos emberek, rendkívül felkészült és hiteles szakemberek tanítottak, vezettek, támogattak, akik széleskörű szakmai ismeretekkel, magas szintű szakértői tudással rendelkeznek. Elhivatottságuk, szakmai hitelességük, közvetlenségük és emberségük tiszteletet ébresztett bennem és egyúttal követendő példát tárt elém. 
Átgondoltan felépített, színvonalas képzési folyamatban tanulhattunk, magas színvonalú elméleti tudást és nagyon sok saját élményre épülő, hatékony gyakorlati módszereket, kompetenciákat sajátíthattunk el, amivel nem csak önmaguk, de mások fejlődését is segíteni, ösztönözni tudjuk majd. A szakmai ismeretek megszerzése mellett természetesen fontos szerepet kapott önmagunk megismerése, megértése és fejlesztése is a képzés folyamán. Az önismeret olyan volt számomra, mint egy izgalmas utazás. Csodálatos új kaland, tele kihívásokkal és élményekkel. Gyakran ismeretlen, addig felfedezetlen helyekre tévedtem, ami időnként félelmetes volt, de mindeközben rejtett szépségek is feltárultak előttem. Ebben a kivételes utazásban a legjobb idegenvezetők kísértek.    S ajándékként a vezetők mellé csodálatos útitársakat is kaptam. Egy támogató közösségre leltem, akikkel együtt merültünk mélységekbe, és szálltunk a magasba… Úgy éltük meg ennek a három évnek az eseményeit, mintha egy nagy család lennénk. Sokszor együtt sírtunk, együtt nevetünk. Átéltünk rengeteg élményt, hol vicces, hol komoly, olykor pedig megható pillanatokat. Támogattuk, megértettük, elfogadtuk és tiszteltük egymást. Fantasztikus érzés, hogy megoszthattam a csoporttársaimmal a legmélyebb félelmeimet, legtitkosabb vágyaimat is, s tudtam, hogy nem kell félnem, hogy kinevetnek, vagy elítélnek. Hálával és örömmel tölt el, hogy ennek a nagyszerű közösségnek a tagja lehettem. 
  De a tudáson, odafigyelésen, törődésen, és szereteten kívül még sok mást is kaptam. Többek között bátorságot, hogy szembenézzek az életemmel, és önmagammal. Erőt, hogy előbányásszam a mélyre ásott, jól elfedett álmaimat. Lehetőséget arra, hogy a belsőm által vezérelt, szívvel és teljes odaadással élt élet elérhetővé váljon számomra…   Egy fontos fejezet sajnos lezárult az életemben. Hiányozni fognak az együtt töltött szép pillanatok, közös élmények. De a kalandnak koránt sincs vége. Egy másik úton most indulok, hisz tovább kell adni, amit tanultunk, s ezután mi nyújtunk segítő kezet annak, aki kéri. Idegenvezetőnek lenni egy másik ember önfelfedezésében, rendkívüli kihívás és óriási megtiszteltetés. Közben önmagam csiszolását sem hagyhatom abba, hisz mindig van hova fejlődni. Minden nap egy kicsit jobbnak lenni, s közben egyre inkább elfogadni azt, aki vagyok, és aki tegnap voltam. Ebben szeretném segíteni a hozzám fordulókat is. Korábban coach-ként is erre törekedtem, s most személyiségfejlesztőként teljesebb eszköztárral, mélyebb tudással, nagyobb gyakorlattal még hatékonyabban tudom majd támogatni azokat, akik velem akarnak fejlődni.   Hiszem, hogy az élet lehet egy izgalmas utazás, ha a megfelelő szemüvegen át nézzük.

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!