Szeretnél végre olyan munkahelyen dolgozni, ahol jól érzed magad?

Eleged van már a munkahelyi gondokból?

 

Belefáradtál a problémákba?

„Ha rátalálsz valódi hivatásodra, azzal egy életet bizonyosan megváltoztatsz, mégpedig a sajátodat.”

Dan Millman

Karrier coaching

Sokan beletörődnek abba, hogy rossz munkahelyi légkörben, fásultan, lelkesedés nélkül dolgoznak. Nem látnak lehetőséget arra, hogy jobb helyzetet teremtsenek maguk körül.

Pedig érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel, mert sokszor olyan megoldás születhet, ami korábban fel sem merült.

Persze nem könnyű változtatni. A félelem, a megszokások, a segítő háttér hiánya mind olyan tényezők, amik ott tarthatnak bennünket a számunkra nem megfelelő helyzetben.

A változtatáshoz sokszor nagy bátorságra van szükség. De leginkább támogatásra és a körülmények, lehetőségek számba vételére. S ebben tud egy coach nagyon sokat adni.

A munkahelyi problémákra elsőre sokan legyintenek és „lenyelik a békát”. Mondván, hogy szükségük van a pénzre, nincs más lehetőségük, el kell viselni azt, ami van, akkor is ha nem jó.

Aztán, mikor körbejárjuk a dolgot, sokszor kiderül, hogy nem csak egy út van, ami járható, hanem sok.

Nem biztos, hogy csak azzal lehetne változtatni, ha felmondunk és egy másik munkahelyet keresünk. Sok esetben kiderül, hogy meg lehet egyezni a főnökkel más feltételekben, együtt lehet működni a kollégákkal más módon, meg lehet változtatni a munkakörülményeket… S mikor megtörténik a változás, azon csodálkozik a kliens, hogy miért nem lépte meg előbb? Mert nem gondolta, hogy másképp is lehet. Nem látott rá a problémájára más nézőpontból. Nem ismerte fel az erősségeit, a lehetőségeit… Az idő így is, úgy is eltelik, de nem mindegy, hogyan éljük meg!

 

 

Milyen problémák esetén segíthet?

Nem becsülnek meg

Sokan panaszkodnak arra, hogy nem becsülik eléggé. A coach segít a panasz mögé nézni. Vajon a panaszkodó megbecsüli önmagát? Mit tesz azért, hogy megbecsüljék? Miben tudna fejlődni? Hogy tudna nagyobb megbecsülést elérni akár a jelenlegi helyén akár máshol?

Nem szeretem a munkám

Rengeteg dolog lehet egy ilyen kijelentés mögött is. Lehet fásultság, fáradtság, céltalanság, vagy tényleg unalmas munka. Először tisztázni kell a helyzetet. Sokszor adódik megoldás a meglévő munkahelyen is. A lényeg: nem beletörődni a rosszba, hanem tenni a jóért.

Szeretnék váltani, de nem tudom, hogyan

Ha már egyértelmű a döntés a váltás mellett, akkor a megvalósításban tud segíteni egy jó coach. Sorba kell venni az erősségeket, a meglévő kompetenciákat, a lehetőségeket és a célokat. Ezek mentén lehet meghatározni az irányt és a megfelelő lépések sorrendjét. 

Nem tudok szót érteni a főnökkel

Több oka lehet annak, ha valaki nem jön ki a főnökével. Nem mindig az elsőre jövő reakció az igaz: a főnök hülye. Lehet, hogy csak meg kellene vizsgálni más nézőpontból is a dolgokat. Talán lenne mód közelíteni az álláspontokat. Ennek tud a mélyére ásni a klienssel együtt a coach.

Nem jövök ki a kollégáimmal

A kollégáknál is hasonló lehet a helyzet, mint a főnöknél. Talán gond van a munkatársakkal, de lehet, hogy csak másképp kell hozzájuk közeledni. Vagy lehet, hogy meg lehet egyezni az érintkezés módjában. Mindig kettőn áll a vásár. A kliens a saját részén képes változtatni.

Túl sok a stressz

A felmerülő stresszt lehet jól és rosszul kezelni. Remek stressz kezelési technikák tudnak segíteni megfelelő módon megélni a nehéz helyzeteket, de sokszor el is kerülhető jobb szervezéssel, egyeztetéssel. A coaching során felismeri a kliens, neki mi segíthet a megoldásban.

Coaching

Coaching óradíj

Nálam egy coaching alkalom 60 perces.

Egy coaching folyamat általában 5 – 10 alkalomból áll, de ez nagy mértékben függ a személytől és a megoldandó helyzettől.

További részletek

Az ülésekre általában hetente vagy kéthetente kerül sor a probléma jellegétől és a megoldásra szánt időintervallumtól függően.

Két találkozás közötti időszakra házi feladatokat beszélünk meg. Így az ügy megoldása folyamatosan előtérben marad.

A sikerhez elengedhetetlen, hogy a kliens az ülések között is megtegye a szükséges lépéseket a megoldás érdekében.

5 alkalmas Coaching

Ha elkötelezed magad a coaching folyamat mellett, akkor érdemes több alkalmas „bérletet” venned.

Így kedvezőbb az ár, és nagyobb a motiváció, hogy kitarts, amíg valódi megoldást találsz.

További részletek

Az elkötelezettség fontos tényező, ezért a kedvezménnyel is igyekszem támogatni, ha valaki elszánja magát a folyamatos fejlődés mellett.

A coach nem tud senkit megváltoztatni akarata ellenére, s kényszeríteni másfajta viselkedésre vagy gondolkodásra.

A pozitív hozzáállás az egyik legfontosabb tényező, amit a kliens hozzá tud tenni a siker érdekében a folyamathoz.

Mediáció díja

Amennyiben egy vitás kérdésben kell dűlőre jutni valamelyik kollégával, akkor mediációt javaslok.

A mediáció célja egy mindkét fél számára elfogadható megoldást találni a vitás kérdésben.

További részletek

Egy  mediációs ülés maximum 3 órán át tart.  Amennyiben 3 óra alatt nem sikerül megoldani a helyzetet, akkor a felek döntése, hogy egy másik időpont alkalmával folytatódjon-e a mediáció.

A mediációs ülés alkalmával nem foglalkozunk a kapcsolat minőségével. A fókusz a megegyezésen van.

A mediáció sikeres, ha olyan megegyezés születik, ami mindkét fél számára elfogadható. Ha valamelyik félnek nincs megegyezési szándéka, akkor nem mediálható az ügy.

A témához kapcsolódó cikkek

Ne várj tovább!

Tegyél a jobb munkahelyi légkörért még ma!

Melyik lehetőséget választod?