Mit tud a coach adni, amit egy barát nem?

 

 

 

Sokan mondják vagy gondolják, hogy ők ugyan nem adnak pénzt azért, hogy valaki beszélgessen velük. Hiszen arra ott vannak a barátok, ismerősök. Velük is jól el lehet beszélgetni a problémákról, tervekről.

 

Beszélgetni valóban lehet a barátokkal, de a coaching jóval több, mint egy baráti beszélgetés.

 

 

 

Egy problémával kapcsolatos baráti beszélgetés gyakran leragad a panaszkodás szintjén. Persze az sokszor segít a feszültség oldásában, hogy egy jót panaszkodunk. Egy kicsit már ettől jobban érezzük magunkat. Csak egy baj van vele: a panaszkodásból még nem születik megoldás. S pontosan ez a coaching ülés célja: megoldást találni a problémára! A coach úgy irányítja a beszélgetést, hogy az ne maradjon meg a panaszkodás szintjén. Egy coaching folyamat végén megoldás születik!

 

 

 

Az is lehet, hogy a barátok adnak egy-két jó tanácsot az üggyel kapcsolatban. Amiből akár megoldás is születhetne. Mi a baj ezzel? Először is, amit a barát mond, az az ő megoldása, nem a tied. A coach nem ad direkt tanácsot, hanem úgy irányít, hogy a tudattalan elméből jöjjenek elő a megoldások. Ezt nem csak beszélgetéssel teszi, hanem célirányos feladatokkal. Ezek a speciális gyakorlatok részben azt segítik elő, hogy olyan szemszögből is rá tudj nézni a problémára, amiből még sosem tetted, részben pedig segítenek előhívni a tudattalanodból a számodra megfelelő megoldást. De az még csak egy része a folyamatnak. Ezek után meg is kell valósítani az előbukkanó megoldást. S ebben is nagy segítség egy jó coach, mivel támogat a folyamat során. Vele együtt fel tudod mérni, hogy milyen képességeid, erőforrásaid vannak a cél eléréséhez. Vagy esetleg miben kell változnod, fejlesztened magad. Azután végigveszi veled, hogy milyen lépések során juthatsz el a célig.

 

 

 

Összegezve tehát, a coaching:

 

fókuszált beszélgetés

 

különböző technikákat használ

 

több nézőpontból megvilágítja a helyzetet

 

a problémát megoldásra váltja

 

ha kell, szembesít

 

erőforrásokat összpontosít

 

segít az akcióterv kidolgozásában és megvalósításában

 

 

 

 Ha érdekel, kérj időpontot telefonon (+36/70/3640720), vagy e-mail-ben: trener@pekrita.hu

 

 

Ha nem vagy biztos benne, hogy segítene-e neked, de szeretnéd kipróbálni, kérj időpontot egy ingyenes ismerkedő beszélgetésre az alábbi űrlap kitöltésével!

 

 

 

 

 

Igen, szeretnék időpontot kérni egy ingyenes beszélgetésre a coachingról!

 

Adatkezelési tájékoztató