Szeretnél örömteli kapcsolatot építeni a gyermekeddel?

Eleged van már a sok veszekedésből?

 

Néha egyáltalán nem érted, mit akar?

 

Kattints ide és kérd a 7 részes hírlevelet, hogy jobban szót érts vele!

 

Ha gyorsabb segítségre van szükséged, kérj egy ingyenes bevezető coaching ülést!

„A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani.”

Rudolf Steiner

Szülő-gyermek coaching

Az egészséges szülő-gyermek kapcsolat alapja a szeretet. Ha a gyermek nem érzi szülei szeretetét, akkor nemcsak a haragja növekszik, hanem a nevelésére irányuló erőfeszítéseket is visszautasítja.”  Gary Chapman

Sajnos nagyon sok családban már ideje korán a teljesítményt teszik első helyre a gyermekek életében.

Hiába a sok kutatási eredmény, ami azt mutatja, hogy a szeretet, a biztonság, a kötődés, a szülőkkel közös boldog élmények teszik majd felnőtt korban a gyermeket érett felnőtté, aki jól tűri a stresszt, aki képes célokat kitűzni és elérni, s aki hasznos tagja lesz a társadalomnak.  A szülők nagy része mégsem ezekre a dolgokra helyezi a hangsúlyt, hanem a tanulmányi eredményre.  

Sok probléma adódik a szülő-gyerek kapcsolatban a sokszor túlzott elvárásoknak köszönhetően. S akik hajlanának rá, hogy ne a teljesítmény alapján ítéljék meg a gyerekeiket, azok is elbizonytalanodnak a külső hatások miatt. Ilyenkor jól jön egy objektív megfigyelő, aki segít több oldalról megvizsgálni a kialakult helyzetet, s megtalálni az ideális körülményeket.               A coaching ülések során meg tudjuk nézni, hogy mi lehet a szülő-gyermek konfliktus hátterében, valamint hogyan lehet összehangolni a szülői elvárásokat a gyermek igényeivel.  

 

 

Milyen problémák esetén segíthet?

A gyermekem nem tanul

Nem egyformán fejlődnek a gyermekek. Van aki korábban érik, van aki később. A tanulási problémák mögött sokszor más nehézségek is meghúzódnak. Például beilleszkedési gondok, önbizalomhiány. Ezt érdemes körüljárni. Lehet, hogy az elvárásokból is engedni kell.

A gyermekem nem csinálja, amit mondok...

A szülőnek nagyon kényelmes, ha a gyerek mindig azt csinálja, amit ő mond. De a gyereknek az a jó, ha lehet véleménye, ha időnként szabadon dönthet, ha meghallgatják, figyelnek rá. Ha lehet önmaga, s akkor is szeretik. Ez szülőként néha nagyon nehéz, de megéri. 

A gyermekem agresszív a többi gyerekkel

Az agresszív gyerekek sokszor belül nagyon bizonytalanok. Ők maguk szoronganak, s ezt igyekszenek elrejteni az erőszakos álca mögött. Sok odafigyeléssel és szeretettel közeledve lehet utat találni hozzájuk. 

A gyermekem nem figyel oda, semmi sem érdekli

Az ilyen jellegű panaszok mögött sokszor az a probléma, hogy a gyereknek a sok kötelező feladat mellett nincs ideje vagy lehetősége azzal foglalkozni, amit szívesen csinálna. Ez még egy felnőtt számára is fusztráló érzés. Nem csoda ha egy gyerek elkedvetlenedik tőle.

A gyermekem folyton fáradt

Ha a gyermek folyton fáradt, akkor valószínűleg túl van terhelve. Érdemes körüljárni, hogy milyen elvárások merülnek fel vele szemben. Hogyan lehetne csökkenteni a terheit, vagy segíteni őt akár a jobb időbeosztásban, akár a hatékonyabb tanulásban.

Coaching díjak

Coaching óradíj

Nálam egy coaching alkalom 60 perces.

Egy coaching folyamat általában 5 – 10 alkalomból áll, de ez nagy mértékben függ a személytől és a megoldandó helyzettől.

További részletek

Az ülésekre általában hetente vagy kéthetente kerül sor a probléma jellegétől és a megoldásra szánt időintervallumtól függően.

Két találkozás közötti időszakra házi feladatokat beszélünk meg. Így az ügy megoldása folyamatosan előtérben marad.

A sikerhez elengedhetetlen, hogy a kliens az ülések között is megtegye a szükséges lépéseket a megoldás érdekében.

6.000 Ft / alkalom

5 alkalmas Coaching

Ha elkötelezed magad a coaching folyamat mellett, akkor érdemes több alkalmas „bérletet” venned.

Így kedvezőbb az ár, és nagyobb a motiváció, hogy kitarts, amíg valódi megoldást találsz.

További részletek

Az elkötelezettség fontos tényező, ezért a kedvezménnyel is igyekszem támogatni, ha valaki elszánja magát a folyamatos fejlődés mellett.

A coach nem tud senkit megváltoztatni akarata ellenére, s kényszeríteni másfajta viselkedésre vagy gondolkodásra.

A pozitív hozzáállás az egyik legfontosabb tényező, amit a kliens hozzá tud tenni a siker érdekében a folyamathoz.

25.000 Ft / 5 alkalom

Mediáció díja

Amennyiben jó a kapcsolatotok, csak egy vitás kérdésben kell dűlőre jutnotok, akkor mediációt javaslok.

A mediáció célja egy mindkét fél számára elfogadható megoldást találni a vitás kérdésben.

További részletek

Egy  mediációs ülés maximum 3 órán át tart.  Amennyiben 3 óra alatt nem sikerül megoldani a helyzetet, akkor a felek döntése, hogy egy másik időpont alkalmával folytatódjon-e a mediáció.

A mediációs ülés alkalmával nem foglalkozunk a kapcsolat minőségével. A fókusz a megegyezésen van.

A mediáció sikeres, ha olyan megegyezés születik, ami mindkét fél számára elfogadható. Ha valamelyik félnek nincs megegyezési szándéka, akkor nem mediálható az ügy.

20.000 Ft / alkalom

Ne várj tovább!

Tegyél még ma a gyermeked boldogságáért!

Melyik lehetőséget választod?